Kokemuksia Girlfriend Collective vaatteista – Girlfriend Collectionin joogavaatteet testissä

girlfriend collective vaatteet kokemuksia

Jooga on siinä mielessä ihana laji, että se ei vaadi välineistöä ja onnistuu lähes missä tahansa ja pukukoodikin on hyvin vapaa. Hyvät joogavaatteet kuitenkin tukevat harrastusta kivasti ja tässä artikkelissa käydäänkin läpi aihetta suositun brändin, Girlfriend Collectiven osalta. Girlfriend Collective kokemuksia lukiessa törmää usein kehuihin laadusta ja brändin kuvaston diversiteetistä, joka onkin varsin laaja!

Tässä artikkelissa käydään läpi kaksi brändin suosituinta tuotetta: Paloma Classic urheiluliivit* ja Compressive Leggingsit*. Ensin kuitenkin hieman lisätietoa Girlfriend Collective-tuotemerkistä.

GIRLFRIEND COLLECTIVE

Girlfriend Collective* on eettisiä ja ekologisia urheilu-ja vapaa-ajanvaatteita valmistava yritys, joka tarjoaa erityisen laajan valikoiman kokoja XXS-6XL. Yrityksen keskiössä on läpinäkyvyys ja he tarjoavatkin paljon tietoa tuotteiden ja materiaalien valmistuksesta, tehtaiden oloista ja tuotantoprosessista.

Materiaalit syntyvät ekologisiin ja laadukkaisiin materiaaleihin keskittyvässä tehtaassa Taiwanissa ja ne kuljetetaan sieltä Vietnamin Hanoihin SA8000-sertifioituun tehtaaseen leikattavaksi ja ommeltavaksi. SA8000-sertifikaatti varmistaa, että tehtaassa ei käytetä pakkotyövoimaa tai lapsityövoimaa ja että kaikki työntekijät saavat reilun ja inhimillisen kohtelut sekä reilun palkan. SA8000 vastaa pitkälti Reilun Kaupan-standardia, mutta se on Reilun Kaupan sertifikaattia yleisempi tehdastuotannossa, kun Reilu Kauppa on tutumpi viljelyyn liittyvillä aloilla. Lisäksi kankailla on Oeko-tex 100-standardi, joka takaa tuotteiden turvallisuuden ja myrkyttömyyden.

Girlfriend Collectiven materiaalit ovat ympäristöystävällisiä ja suuri osa niistä perustuu kierrätysmateriaaleihin: Compressive Leggingsit sekä kaikki urheiluliivit valmistetaan kankaasta joka on 79% kierrätettyä polyesteriä muovipulloista ja 21% Spandexia, Lite Leggingsit valmistetaan Litenyl-nimisestä jätteeksi päätyneistä kalastusverkoista valmistetusta kankaasta, joka on 83% kierrätettyä nailonia ja 17% Spandexia ja trikoopaidat-ja topit valmistetaan Cuprosta, joka on muuntokuitu joka valmistetaan teollisuudesta ylijääneestä puuvillasta.

Hauskana faktana brändi kertoo yhteen leggings-pariin kuluvan 25 käytettyä muovipulloa ja liiveihin 11.

Voit lukea Girlfriend Collectiven sivuilta lisää informaatiota brändistä ja heidän vastuullisuudestaan!

Girlfriend Collective Paloma urheiluliivit löydät kotimaisesta verkkokaupasta weekendbee.fi.*

Paloma urheiluliivit ovat Girlfriend Collectiven suosituin yläosamalli. Malli on etupuolelta hyvin suora ja takana on painijanselkä. Liivien alaosassa on paksumpi, pehmeä resori, joka ei näy ulkopuolelle, mutta pitää vaatteen paikallaan mukavasti. Pääntie on aika tavanomainen urheiluliivien kategoriassa ja riippuu paljon rintojen koosta ja vartalon muodosta, kuinka antava se on – 70E kupilla ei ainakaan ole ollut ongelmaa asian kanssa. Toppi on napakkaa materiaalia, joka on 79% kierrätyspolyesteriä ja 21% Spandeksia. Kierrätyspolyester saadaan roskaksi päätyneistä muovipulloista. Liivit tuntuvat laadukkailta ja kestäviltä jo ennen käyttöä. Myös värivalikoimasta löytyy valinnan varaa.

Toppi tukee yllättävän hyvin. Kuppikokoon 70E valittu koko XL on ollut erittäin toimiva valinta ja liivit tukevat isorintaistakin kunnolla, joka yllätti positiivisesti. Liivien tuki on sopiva joogan, pilateksen ja muiden vähän vähemmän pomppuja sisältävien lajien harrastamiseen. Girlfriend Collective kokemuksia Paloma-liiveistä lukiessa näkyy selkeästi käyttäjien tyytyväisyys kokovalikoimaan ja kokojen paikkaansa pitävyyteen: koot tuntuvat pääosin tasalaatuisilta ja usein itselle tyypillisin koko on oikea valinta näissä liiveissä. Kannattaa ottaa omat käyttötarkoituksen ja mieltymykset huomioon: jos tarkoituksena on käyttää liivejä esimerkiksi juostessa ja mietit kahden koon välillä, ota pienempi. Jos taas kaipaat pehmeämpää tukea ja et pidä puristuksesta, valitse tavallinen kokosi.

Laatu on erittäin hyvä – toppi on yli puolen vuoden käytön jälkeen aivan kuin uusi. Se on kestänyt 60°C pesua ongelmitta. Toppi myös kuivuu pesun jälkeen hurjan nopeasti. Mitään hajun pinttymistä ei myöskään ole ollut, vaikka toppi on päässyt mukaan vaelluksille, kymmenien kilometrien pyöräilyihin ja viikottaiseen joogaharjoitteluun.

Osta Paloma urheiluliivit kotimaisesta verkkokaupasta weekendbee.fi täältä.*

Korkeavyötäroiset leggingsit ovat täydelliset joogahousut ja Girlfriend Collectiven Compressive Leggingsit* ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Leggingsien vyötärö kohoaa korkealle vyötärölle asti. Vyötäröresori on leveä ja tämä tekeekin istuvuudesta mukavan, kun kapea vyötärönauha ei pureudu ihoon ikävästi.

Materiaali on sama, kuin Paloma urheiluliiveissä, eli 79% kierrätyspolyester ja 21% Spandex. Leggingseihin on käytetty 25 kpl roskaksi päätynyttä muovipulloa. Materiaali on napakka ja hieman muotoileva. Napakkuuden ansiosta leggingsit pysyvät kivasti päällä, vaikka hyppiessäkin. Materiaali ei löysty käytössä ja nämä leggingsit läpäisevät myös pyllistystestin – kangas on tarpeeksi paksua ja niistä ei näy läpi!

Joogaleggingseissä ja treenihousuissa oma ongelmani on usein vyötärönauha: vaikka niissä olisikin tarpeeksi leveä vyötärönauha , ovat korkeatkin vyötäröt usein liian matalia ja jäävät ikävästi juuri hieman vyötäröä matalammalle. Girlfriend Collectiven leggareissa vyötärö on oikeasti korkea ja vyötärönauha osuu sopivaan kohtaan. Lahkeet ovat tarpeeksi pitkät (ja niistä löytyy myös 7/8 osa lahkeellinen versio)niin, että nilkat eivät paista lahkeiden alta. Nämä leggingsit sopivatkin Paloma-urheiluliivien kanssa täydeksi jooga-asuksi, sillä yläosan ja leggingsien välille jää vain kapea ihokaistale ja kokonaisuus on tyylikäs.

Leggingsien sisäosa on harjattu, eli ne tuntuvat pehmeältä iholla. Laadukkuuden huomaa yläosan tavoin helposti ja myös leggingsit pysyneet moitteettomasti koko yli puolen vuoden käytön ajan lukuisista pesuista huolimatta. Saumat tai ompelukset eivät ole alkaneet repsottaa, vaan ne ovat edelleen hyvässä kunnossa. Halvemmista joogaleggingseistä tuttua polvien pussittamista ei ole alkanut kuukausienkaan jälkeen näkymään.

Osta Girlfriend Collective Compressive Leggingsit verkkokaupasta weekendbee.fi täältä.*

Joogamatto.com –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

Lisää rakastettavia juttuja: