Joogaa kotona – Luo oma joogastudio kotiin edullisesti

*Sis. mainoslinkin.

Joogaa kotona

Kotona liikkuminen on nyt suositumpaa kuin koskaan. Löydät Joogaliikkeet-kategoriasta parhaat vinkit itse joogan harrastamiseen, mutta entäs ympäristö? Laadukkaan opetuksen tarjoamisen lisäksi hyvä joogastudio on rauhallinen, rentouttava ympäristö. Tässä artikkelissa opastamme sinulle parhaat vinkit, joiden avulla syntyy upea kotijoogastudio ja joogasalin tunnelma kotiin edullisesti. Huomaat, että pienillä yksityiskodilla onnistut rakentamaan täydellisen kotijoogastudion!

Alta löydät parhaat vinkit joogastudiotunnelman luomiseen kotona!

1. Siisti ympäristö luo rauhallisen tunnelman

Paras vinkki rauhallisen joogaympäristön luomiseen on ehdottomasti siisti tila. Kuten tavallinenkin joogastudio, myös kodin joogatila kannattaakin siis pitää siistinä. Kun tavarat ovat paikoillaan ja pölypallot eivät häiritse silmiä, voit keskittyä oleelliseen. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että sotkuisessa kodissa elävillä on usein korkeampi kortisolitaso, joka viestii korkeammasta stressistä. Samassa tutkimuksessa huomattiin, että sotkuisessa ympäristössä elävillä oli useammin masennuksen oireita. Siistillä ympäristöllä on siis oleellisia positiivisia vaikutuksia mielenterveyteen. Jooga on kokonaisvaltainen laji ja rauhallinen, siisti ympäristö tekee harjoituksesta huomattavasti miellyttävämmän!

2. Tunnelmallinen valaistus

Oletko huomannut, että joogasaleilla on usein pehmeä valaistus? Unohda kylmät loisteputkilamput ja toivota tervetulleeksi tunnelmavalaistus! Kynttilät ovat erinomainen valinta luomaan tunnelmallisuutta ja hämärää valaistusta, mutta lemmikkien tai pienten lasten ympäröimänä ne eivät ole turvallisin valinta.

Kotona joogastudio on osa kotia, eli valaistuksen pitää sopia muuhunkin toimintaan. Säädettävät kattovalaisimet ja pienemmät pöytälamput sopivat hommaan hyvin. Muista valita pöytälamppuun lämpimän sävyinen lamppu. Lamppujen sävy ilmenee kelvineistä – valitse 1700-3000 K valo, jotta saat lämpimän tunnelmavalaisun. Philipsin Hue älyvalaistus mahdollistaa juuri sellaisen valaistuksen kuin haluat. Voit valita kirkkaamman päivävalaistuksen, pehmeämmän, keltasävyisen iltavalaistuksen tai valita hauskoista värikkäistä valoista tunnelmavalaistuksen. Joogaaharjoitukseen sopii täydellisesti lämpimän sävyinen valaistus ja värikkäillä valoilla voit yhdistää joogaan väriterapiaa. Philips Hue White & Color Ambiance GU10 Starterkit kustantaa 199,90€ ja se sisältää kirkkaan, tunnelmallisen ja värikkään valaistusmahdollisuuden, jota saat ohjailtua suoraan älypuhelimesta. Jos kaipaat edullisempaa vaihtoehtoa, nappaa suloinen MiPow Playbulb Sphere -LED-valaisinpallo, joka Philipsin Huen tavoin antaa mahdollisuuden säätää valon sävyä. Pallon sävyä ohjaillaan sovelluksen kautta ja voit valita esimerkiksi himmennyksen, joka sopii joogaan täydellisesti. Pallolamppu toimii akulla, eli pistorasioista ei aiheudu huolta!

3. Tunnelmaa tuoksulla – eteeriset öljyt osaksi joogaharjoitusta

Joogahetki muuttuu arjen luksukseksi, kun valitset harjoituksen mukaan sopivan tuoksun. LTuoksu on helppo tuoda osaksi harjoitusta erilaisilla eteerisillä öljyillä. Voit levittää eteeristä öljyä iholle esimerkiksi dekolteelle, josta tuoksu leviää hyvin. Jos valitset tämän vaihtoehdon, muista sekoittaa pari tippaa öljyä esim. ruokalusikalliseen oliiviöljyä, sillä eteeriset öljyt ovat voimakkaita ja voivat aiheuttaa ärsytystä yksinään käytettynä – esimerkiksi dekolteelle, josta tuoksu leviää hyvin. Tuoksulyhty on toinen hyvä vaihtoehto, esimerkiksi tämä Kuukorennon verkkokaupasta löytyvä keraaminen tuoksulyhty on sekä kaunis, että toimiva. Tuoksulyhtyä käytetään laittamalla tuikku lyhdyn sisälle ja päällä olevaan kuoppaan hieman vettä jonka seassa on pari tippaa tuoksuöljyä. Tästä tuoksu leviää huoneeseen. Paras vaihtoehto on kuitenkin diffuuseri, joka levittää vesihöyryn mukana tuoksua huoneeseen. Kotimaiselta *Puhdas+ merkiltä löytyy Aroma Diffuser muutamalla kympillä. Diffuuserin ilo on siinä, ettet tarvitse kynttilöitä, vaan pelkästään vettä ja valitsemasi tuoksuöljyn. Vesihöyry kosteuttaa myös ilmaa ympärillään, joka tekee hyvää kuiville limakalvoille ja iholle. Puhdas+ diffuuseri sopii erinomaisesti myös yöpöydälle – se nimittäin sammuu automaattisesti veden loppuessa, eli saat nauttia rentouttavasta aromaterapiasta huoletta ennen nukahtamista!

Tiesitkö, että tutkimuksissa on todettu laventelin helpottavan ahdistuneisuutta? Eteerisillä öljyillä voi buustata joogaharjoitusta haluamaansa suuntaan valitsemalla oikean tuoksun harjoituksen yhteyteen.

Valitse oikea eteerinen öljy

  • Laventeliöljy* – Klassinen laventeliöljy on lempeä, rauhoittava tuoksu. Se on hyvä valinta rentouttavaan yin-joogaan tai muihin rauhallisempiin harjoituksiin ja ennen nukkumista tehtäviin asanoihin. Vinkki! Vie joogastudio sänkyyn – laita diffuuseriin ohjeiden mukainen määrä laventeliöljyä ja aseta diffuuseri sängyn viereen. Tee ihanan lempeä ja rentouttava joogaharjoitus sängyssä esimerkiksi tämän videon ohjeilla!
  • Sitruunaruohoöljy* – Sitruunaruohon tuoksu vie monet matkailijat Thaimaan maisemiin, sillä siellä sitruunaruohoa käytetään kokkauksessa paljon. Sitruunanruohon tuoksu on kepeän raikas ja sitruksinen ja se virkistää ihanasti. Tuoksu sopii täydellisesti aamujoogaan tuomaan piristystä.
  • Eukalyptusöljy* – Raikas ja minttuisa eukalyptus on täydellinen valinta, jos olo on tunkkainen, nenä on tukossa ja mieli kaipaa selkeyttä. Eukalyptusöljy sopii erinomaisesti esimerkiksi rintakehää avaaviin harjoituksiin.
  • Jasmiiniöljy* – Pehmeän kukkainen jasmiini on naisellinen tuoksu, jota löytyy monista rakastetuista hajuvesistä. Sen tuoksu on rauhoittava, lämmin ja romanttinen ja se sopiikin hyvin parijoogaan ja hitaisiin harjoituksiin.
  • Valitse öljyseos! Voit valita valmiista tuoksuseoksista, kuten tämä Now Foodsin Cheer up Buttercup-tuoksuöljy*, joka piristää ja tuo energiaa, tai voit sekoittaa oman seoksesi yhdistelemällä erilaisia eteerisiä öljyjä. Testaa esimerkiksi yhdistelmiä sitruunaruoho-rosmariini, salvia-laventeli tai kaneli-inkivääri.

3. Joogavälineet – Kaunista säilytystilaa

Erilaiset propsit kuuluvat monen joogin harrastukseen. Joogatiilet eli joogablokit, joogavyöt, bolsterit ja tyynyt tekevät harjoittelusta helpompaa. Varaa niille sopivat säilytystilat, jotta välineet eivät loju sotkussa lattialla. Tyylikäs kori on kaunis osa sisustusta ja käytännöllinen säilytystila.

Hemtexin valikoimasta löytyy runsaasti kauniita vaihtoehtoja* joista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenlaisiin sisustustyyleihin. Aikaisemmassa kohdassa käsitellyille eteerisille öljyille täydellinen säilytysastia on *tyylikäs tarjotin, jonka sisällä pullot pysyvät kauniisti omalla paikallaan. Tarjottimelle voi asettaa myös vaikkapa tuoksulyhdyn tai kynttilöitä.

4. Yhteensopivat värit – Tekstiilit ja muut elementit

Moni käyttää joogassa mielellään apuna vilttejä ja tyynyjä, joogamatto löytyy jokaiselta ja luultavasti kotona on jo jonkinlainen sisustusteema. Joogastudio-fiilistä luot valitsemalla yhteensopivat tekstiilit siihen huoneeseen, johon olet studiota tekemässä. Valitse siis värit etukäteen ja pysy värikartassasi, jotta elementit sopivat yhteen luoden harmonisen kokonaisuuden. Jos haluat viedä homman pidemmälle, valitse myös väriteemaan sopiva matto ja välineet, kuten joogablokki ja bolsteri.

Muutaman värin yhdistäminen suunnitelmaksi auttaa valitsemaan oikeat tuotteet niin, että lopputulos miellyttää omaa silmää. Paras kotijoogasali näyttää juuri sinulta – tarkoitus on luoda rauhallinen ja kotoisa ympäristö, joka tukee harjoittelua. Muistathan siis mennä fiilis edellä – se on tärkein!

Lisää rakastettavia juttuja: