Joogamaton suolakäsittely – ohjeet pitävämpään joogamattoon

Kävimme tässä artikkelissa läpi parhaat joogamatot, jotka soveltuvat erilaisiin tarkoituksiin. Nyt kun olet saanut uuden, huippulaadukkaan joogamaton käsiisi, on aika ottaa se käyttöön. Saatat kuitenkin huomata, että kätesi ja jalkapohjasi liukuvat hieman uuden maton päällä esimerkiksi alaspäin katsovan koiran aikana. Ärsyttävää, eikö? Onneksi apu on lähellä, nimittäin joogamaton suolakäsittely!

Joogamaton suolakäsittely tekee joogamatosta pitävämmän. Ohjeet joogamaton suolakäsittelyyn

Laadukkaat joogamatot tehdään kestämään käyttöä. Alussa joogamaton pinta voikin tuntua liukkaalta, mutta tämä ei tarkoita, että matto olisi huono. Todellisuudessa mattojen pintaan on usein tehty viimeistelykäsittely, joka jättää ohuet kalvon joogamaton pintaan. Tämä kalvo kuluu ajan kanssa pois. Joogamatto muistuttaakin kunnon vaelluskenkiä – se pitää sisäänajaa! Usein jo käyttö riittää tekemään pinnasta pitävämmän, mutta jos kärsivällisyytesi ei kestä odottelua, saat helpotusta pahimpaan liukkauteen joogamaton suolakäsittelystä.

Ohjeet joogamaton suolakäsittelyyn

Joogamaton suolakäsittely on helppo toteuttaa ja siihen ei tarvita erikoisia materiaaleja. Käsittely suositellaan tehtäväksi kerran maton käyttöönoton yhteydessä. Suolakäsittelyn tekeminen on melko yksiselitteistä, yleensä eroa ohjeiden välillä on lähinnä suolan ”vaikutusajassa”, eli siinä, kuinka kauan suolan annetaan olla matolla ennen pyyhkimistä. Tässä ohjeessa tuo aika on 12-24 h.

Tarvitset joogamaton suolakäsittelyyn…

  • Joogamaton
  • Hienoa suolaa
  • Kostean rätin, esim. vanha T-paita tai muu – sieniliinaa ei suositella
Ohjeet joogamaton suolakäsittelyyn

Suolakäsittelyn vaiheet

  1. Aloita levittämällä joogamatto lattialle. Suosittelemme tekemään tämän projektin kylpyhuoneessa, sillä siellä on helpointa putsata lattialle putoileva suola.
  2. Suolaksi käy kaikki hienojakoiset suolat – voit siis käyttää vaikkapa merisuolaa tai pöytäsuolaa. Levitä kerros suolaa maton päälle. Kerros saa peittää koko maton, mutta sen ei kuulu olla korkea – tärkeintä on, että maton päällä on peittävä kerros suolaa.
  3. Jätä suolakerros joogamaton päälle vaikkapa yön yli. Jos pystyt, on hyvä idea jättää matto suolan kanssa auringonvaloon, mutta suolakäsittely onnistuu myös sisätiloissa mainiosti. Anna suolan vaikuttaa 12-24 tuntia.
  4. Kostuta siivousliina tai vaikkapa vanha T-paita (emme suosittele käyttämään sieniliinaa, sillä se luultavasti murenee suolan karheudesta) kunnolla. Liina saa olla kunnolla märkä. Hiero joogamattoa märällä liinalla pyörivin liikkein n. 5 minuutin ajan. Älä käytä liikaa voimaa, vaan pyörittele mattoa kevyesti, mutta napakasti.
  5. Voit pyyhkiä ylimääräisen suolan maton päältä kostealla liinalla tai huuhdella sen vaikkapa käsisuihkulla.
  6. Anna ilman kuivattaa matto ennen käyttöä.

Mandukalta löytyy myös erinomainen video joogamaton suolakäsittelystä.

Manduka Pro joogamatto suolakäsittely

Muita vinkkejä joogamaton pidon lisäämiseen

Paras tapa saada laadukkaasta joogamatosta pitävämpi alun liukkaudesta on käyttää sitä. Huippumatot muuttuvat paremmiksi käytössä, eli joogaa ja jumppaa maton päällä usein ja paljon! Itse treenien lisäksi voit myös tepastella maton päällä, joka imitoi käyttöä ja antaa saman hyödyn. Joogamatto kannattaa myös pyyhkäistä aina treenin jälkeen, jotta ihosta erittyvät öljyt eivät tee matosta liukasta ja toki muutenkin hygieniasyistä.

Ihania ja pitäviä joogahetkiä!

Lisää rakastettavia juttuja: