Parhaat joogavideot 2024 Päivittyvä lista

Joogaa voi helposti harrastaa kotona ja sitä löytyy moneen makuun. Tarvitset vain sopivan joogamaton ja rennot vaatteet sekä hyvä videon joogatunnista. Netissä on runsaasti erilaisia palveluita joogaan (arvostelimme muutaman tässä postauksessa), mutta voit myös joogata täysin ilmaiseksi YouTubessa, jossa joogavideo-valikoimaa löytyy valtavasti!

YouTubessa on runsaasti tarjontaa pääosin englanniksi, mutta myös suomenkielisiä videoita löytyy. Tässä listauksessa löydät sekä englanninkielisiä, että suomenkielisiä joogavideoita. Tunnistat videon kielen sen nimestä – listassa suomenkieliset videot ovat suomeksi ja englanninkieliset videot englanniksi.

Olemme jaotelleet videoita erilaisiin kategorioihin sen perusteella, mihin kyseessä oleva joogatunti sopii parhaiten. Löydät listauksesta sekä rentouttavia videoita, että hikisiä treenejä ja listassa on myös kerätty tarkempiin ongelmiin sopivia videoita esimerkiksi niskajumeista kärsiville.

Vinkki! Jos jooga ei ole ennestään laisinkaan tuttua, on järkevää käydä pari kertaa tutustumassa tunteihin ihan fyysisellä joogatunnilla. Niin kuin monessa muussakin lajissa, myös joogassa voi loukata itsensä tekemällä liikkeet väärin ja opettajan läsnäolo auttaa aloittelijaa tunnistamaan oikeat liikeradat. Parin kerran jälkeen YouTuben joogavideo on erinomainen opettaja päivittäiseen joogatreeniin.

Päivitämme tätä listaa sitä mukaa, mitä erinomaisia joogavideoita tulee vastaan.

Parhaat joogavideot aloittelijoille

Jos olet joogamatkasi alussa ja liikkeet eivät vielä ole kovin tuttuja, kannattaa aloittaa helpommista videoista. Tästä listasta löydät laajasti erilaisia videoita, jotka sopivat aloittelijoille. Näissä videoissa käydään läpi joogan perusasentoja ja opetellaan liikkumaan joogalle ominaiseen tyyliin ilman suuria ponnistuksia tai taidokkaita käsilläseisontoja. Muista, että sinun ei tarvitse päästä samaan asentoon, kuin videon ohjaaja – tuntuma on tärkein! Tavoittele siis asentoa niin, että kehossa ei tunnu ns. huonoa kipua, ettet loukkaa itseäsi.

Joogavideot niska-ja hartiaseudun jumeihin

Hartiaseudun ongelmat ja niskajumit ovat osa elämää suurimmalla osalla meistä – puhelimen selaaminen ja huono työasento sekä runsas istuminen aiheuttavat niskaan jännitystä joka voi johtaa päänsärkyyn, huimaukseen ja jopa pahoinvointiin. Hyvä joogavideo sisältää vetreyttäviä ja venyttäviä liikkeitä ja jooga onkin täydellinen ihmelääke tavallisiin niskajumeihin, sillä iso osa liikkeistä vetreyttä niska-hartiaseudun aluetta. YouTubesta löytyy runsaasti valikoimaa niskasäryistä kärsiville. Testaa niskajoogaa esimerkiksi näillä videoilla!

Rentouttavat joogatunnit

Stressaako? Jos vastasit kyllä, et ole yksin. Suomen Työterveyslaitoksen mukaan 22% suomalaisista kokee työstressiä ja tähän ei lasketa niitä henkilöitä, joiden stressi johtuu muista tekijöistä. Stressiä voi onneksi hallita esimerkiksi hyvällä unirytmillä, rennommalla elämäntyylillä, vähemmällä suorittamisella ja liikunnalla. Jooga on erinomaista lääkettä stressaajalle. Valitse sellainen joogavideo, jonka opettajan ääni miellyttää ja rentouttaa. Alla olevista joogavideoista löydät apua stressaantuneeseen oloon.

Lantiota avaavat ja rentouttavat joogatunnit

Lantion alueella voi esiintyä kipuja ja jumeja. Vääränlainen ryhti tai muut ergonomiset ongelmat voivat aiheuttaa lisää jumeja lantioon ja istuminen häiritsee lantion lihasten vetreyttä. Joogalla voi lantionpohjalihasten treenaamisen lisäksi venyttää ja rentouttaa lantion aluetta, joka voi auttaa esimerkiksi parantamaan ryhtiä. Testaa esimerkiksi näitä videoita.

Notkeutta ja venyvyyttä lisäävät joogatunnit

Vaikka jooga jo itsessään lisää liikkuvuutta ja auttaa kehoa notkistumaan, on siihen myös varta vasten rakennettuja tunteja, jotka keskittyvät kropan venyvyyden lisäämiseen. Notkea ja vetreä keho selviää paremmin esimerkiksi kaatumisista ja muista äkillisistä liikkeistä, joten se on myös tärkeä osa terveysliikuntaa. Lisää venyvyyttä näillä videoilla.

Hikiset joogatunnit

Kaipaatko kunnon treeniä? Joogan mukava puoli on se, että vaikka se sopii erinomaisesti rentoutumiseen, on sillä myös mahdollista saada oikeasti haastava ja hikinen treeni. Monesti joogan ammattilaiset ovatkin timmejä ja voimakkaita, sillä jooga treenaa koko kroppaa tehokkaasti. Muista kuitenkin, että haastavankin joogan filosofiaan kuuluu ajatus siitä, että liikkeen on tarkoitus haastaa kehoa ja harjoittaa mieltä ja vaikeiden liikkeiden kestämistä. Laihduttaminen ja länsimaalainen ajatus treenaamisesta ei välttämättä ole paras tapa suhtautua joogatreeniin. Hyvä joogavideo sisältää myös loppurentoutuksen.

Lisää rakastettavia juttuja: