Testissä Yogaia, Alomoves ja Yoga With Adriene – Parhaat nettijooga-palvelut

Jooga on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Vuonna 2020 kun kontakteja on jouduttu välttelemään ja joogasalille meneminen ei välttämättä ole ollut mahdollista, ovat joogaa tarjoavat nettipalvelut nostaneet päätään. Verkosta löytyy aloittelijalle ja kokeneemmalle joogaajalle sopivia palveluita, jotka ovat kuin joogan Netflix – voit striimata valtavasti, jopa tuhansia erilaisia joogatunteja verkosta oman kodin rauhassa juuri, kun sinulle sopii.

Palveluita löytyy jonkin verran suomeksi, mutta markkina on vielä laajempi jos tuntee olonsa mukavaksi englanninkielisillä tunneilla. Tästä artikkelista löydät yhden suomenkielisen palvelun ja kaksi englanninkielistä palvelua.

Hengitä siis syvään, sammuta valot, sytytä pari kynttilää ja rauhoita mielesi kotistudioon ja valitse juuri sinulle sopivat nettijoogatunnit!

Ilmaisia joogatunteja aloittelijalle netissä – Yoga with Adriene

Jos kaipaat aloittelijalle sopivaa kotijoogaa, testaa Yoga With Adrienea. Adriene Mishler on lämminhenkinen joogaopettaja, jonka kanava YouTubessa on yksi suosituimmista joogatunteja tarjoavista kanavista eikä suotta – Adriene osaa opastaa täysin aloittelevaa joogaajaa pehmeästi ja huumorintajuisesti ja tunnit ovat täynnä empatiaa ja huumoria.

paras joogavideo kipeille niskoille
Tämä Yoga with Adrienen joogavideo on paras apu kipeisiin niskoihin.

Adriene tuottaa paljon sisältöä, eli puutetta videoista ei todellakaan ole. Kanavalta löytyy runsaasti todella yksityiskohtaisia videoita tietyistä asanoista eli joogaliikkeistä, nopeita 10 minuutin pikatunteja ja täysiä tunnin mittaisia harjoituksia. Tyylillisesti tarjontaa on myös paljon – Adrienen vahvin laji on Vinyasa-jooga, mutta häneltä löytyy myös omia joogatunteja erikseen esimerkiksi painonpudotukseen, rentoutumiseen ja erilaisiin aihepiireihin, kuten ruoansulatukseen. Lisäksi hän tekee säännöllisesti 30 päivän joogahaasteita, joihin kuuluu uusi joogavideo joka päivä ja joissa käsitellään aina koko 30 päivän ajan jotain tiettyä teemaa. Tammikuun 2021 tämä 30 päivän haaste oli nimeltään Breath, eli hengitys. Katso 30 päivän joogahaaste täältä.

Adrienen videot löydät hänen kanavansa lisäksi Find What Feels Good-sovelluksesta, jolla pystyt hyödyntämään tunteja myös ilman nettiyhteyttä. Löydät sovelluksen sekä Googlen kaupasta, että Appstoresta. Sovelluksen hyvä puoli on myös mahdollisuus asettaa muistutuksia harjoituksista, eli saat ilmoituksen, kun on aika joogata. Sovelluksen yli 700 videota ja muut ominaisuudet saat käyttöösi 9,99 dollarin hintaan kuussa ja sovelluksessa on 7 päivän ilmainen kokeilujakso.

 • Plus: ilmainen vaihtoehto
 • Plus: laaja valikoima tunteja
 • Plus: tarkka selostus auttaa aloittelijaa
 • Miinus: vain yksi ohjaaja
 • Miinus: videot aina englanniksi
 • Miinus: ei livetunteja, joten ei henkilökohtaisuutta

Tutustu Yoga With Adrieneen täällä.

Yogaia – Joogaa kotona suomeksi

Laajan valikoiman joogaa ja muita treenivideoita sisältävä Yogaia on täydellinen palvelu sinulle, joka haluat harjoitukset suomeksi. Yogaiasta löytyy joogatunteja suomeksi sekä englanniksi ja vaihtoehtoja on runsaasti aina erilaisista joogatyypeistä meditaatioharjoituksiin ja vaikkapa kahvakuulatreeneihin.

Arvioitavana yogaia joogapalvelu

Yogaia poikkeaa kilpailijoistaan livetunneillaan. Kun osallistut livetunnille, voit laittaa oman laitteesi kameran päälle ja tällöin saat yksilöllisempää ohjausta, kun ohjaaja näkee sinut ja antaa sinulle henkilökohtaisia vinkkejä asentoihin. Tämä on valtavan suuri etu erityisesti, jos sinulla ei ole juurikaan kokemusta joogasta, sillä moni asana eli jooga-asento tulisi tehdä mahdollisimman oikein, jotta loukkaantumiset voidaan välttää. Löydät valikoimasta hurjan määrän livetunneista tallennettuja joogatunteja, joita voit tehdä omaan tahtiisi jos jooga tuntuu jo hieman omemmalta ja tiedät osaavasi asennot.

Yogaia sopii hyvin sekä aloittelijoille, että pidempään joogaa harrastaneille. Voit valita tunteja haastavuuden mukaan, 1 on aloittelijoille sopiva, 3 edistyneemmille joogeille. Valikoimassa on myös runsaasti erilaisia joogatyylejä ja voit valita nopeita 10-15 minuutin videoita tai täysiä tunteja, jotka kestävät parhaimmillaan yli tunnin.

Yogaia on maksullinen palvelu. Saat testata palvelua ensin ilmaiseksi 14 päivän ajan ja sen jälkeen voit valita itsellesi kuukausittain veloitettavan jäsenyyden, joka on hyvä vaihtoehto jos et halua sitoutua palveluun pitkäksi ajaksi. Kuukausikohtainen laskutus maksaa 19,99€ kuukaudessa. Voit myös valita puolen vuoden välein laskutettavan jäsenyyden , joka maksaa 89,94€ tai vuoden välein laskutettavan jäsenyyden, joka maksaa 119,88€. Jos siis otat kerralla vuoden jäsenyyden, säästät huiman kympin kuukaudessa! Voit katsoa Yogaian tarjoamia joogatunteja mobiililaitteella sovelluksen kautta tai tietokoneelta. Saat myös peilattua videot televisioon Chromecastin ja AirPlayn avulla.

 • Plus: hyvä ja helppo käyttöliittymä
 • Plus: livetunnit mahdollistavat joogasali-kokemuksen
 • Plus: suomenkielistä sisältöä
 • Plus: laaja valikoima
 • Plus: tunteja myös lapsille
 • Miinus: satunnaiset tekniset ongelmat

Hanki Yogaia jäsenyys täältä.

Edistyneemmän joogin valinta: Alo Moves

Alo Moves on pääasiassa joogaan keskittynyt nettituntipalvelu. Valikoimassa on noin 2000 videota, jotka vaihtelevat aina erilaisista joogatyyleistä meditaatioon ja koviin HIIT-treeneihin. Alo Moves on täysin englanninkielinen palvelu, mutta selkeät videot auttavat myös eteenpäin, jos jokin termi menee ohi.

Alo Moves nettijooga palvelu arvostelu

Alo Moves on erittäin hyvä vaihtoehto, jos olet jo käynyt aiemmin joogatunneilla ja lajin perusperiaatteet ovat selvät. Palvelu onkin täydellinen jo joogaavalle, sillä valikoimasta löytyy runsaasti joogatunteja, jotka auttavat viemään harrastusta pidemmälle erilaisten hyppyjen, käsilläseisontojen ja muiden haastavien liikkeiden myötä. Alo Moves ansaitsee myös kiitosta Skills-osiostaan, jossa on lyhyitä, alle minuutin mittaisia erittäin selkeitä ohjeistuksia yksittäisistä liikkeistä, joiden avulla hankalatkin liikkeet avautuvat helpommin.

Alo Moves tarjoaa runsaan valikoiman tunteja kymmenien eri opettajien ohjaamana. Keskiössä ovat erilaiset Seriesit, eli tuntisarjat, joissa keskitytään tiettyyn teemaan. Yhdessä seriesissä voi olla siis olla lukuisia videoita, esimerkiksi spagaattiin keskittyviä harjoituksia.

Erilaisia joogatyylejä Alo Moves tarjoaa runsaasti:

 • Astanga
 • Hatha
 • Restorative, eli palauttavat tunnit
 • Vinyasa
 • Kundaliini
 • Prenatal eli äitiysjooga

Voit valita tunteja oman tasosi mukaan, beginner tunnit sopivat aloittelijalle, moderate tunnit sopivat jo hieman joogaa harrastaneille, intermediate tunnit sopivat jo kokeneemmille joogaajille ja advanced tasolla tehdään jo haastavia harjoituksia. Tämän lisäksi voit valita erilaisia intensiivisyystasoja kuntotasosi mukaan asteikolla 1-4, jossa 1. tason tunnit ovat rauhallisia ja 4. tason tunnit vaativat kovaa kuntoa.

Alo Movesin joogatunnit ovat erittäin laadukkaita ja videot on tuotettu erittäin ammattimaisesti – laatu ja äänenlaatu ovat huippuluokkaa. Voit ladata mobiililaitteellesi Alo Moves appin tai tehdä tunteja selaimen kautta ja saat myös peilattua tunnit televisioon halutessasi. Omalla tililläsi voit tallentaa sinua kiinnostavat tunnit My Practice-osioon, josta löydät ne jatkossakin ja aina tunnin jälkeen voit merkata tunnin tehdyksi ja halutessasi lisätä kommentteja tunnista.

Joogan lisäksi Alo Moves tarjoaa laajan valikoiman fitness-tunteja: löydät valikoimasta voimaharjoittelua, Barre-tunteja, HIIT-tunteja, venyttelyä ja keskivartalotreenejä. Mindfulness-kategoriasta löydät meditaatiota, jooga Nidraa ja esimerkiksi äänimaljarentoutuksia.

Alo Moves tarjoaa 14 päivän ilmaisen testijakson. Tämän jälkeen voit valita kuukausittaisen veloituksen, jolloin jäsenyys maksaa 20 dollaria tai vuosittaisen jäsenyyden 99 dollarin hintaan.

 • Plus: laaja valikoima tunteja ja opettajia
 • Plus: huippulaadukkaat tunnit
 • Plus: tarjoaa haastetta edistyneemmillekin joogeille
 • Plus: todella selkeä käyttöliittymä
 • Miinus: englanninkielisyys
 • Miinus: ei livetunteja

Liity Alo Moves jäseneksi täältä. Lue lisää joogasta joogamatto.com artikkeleista.

Lisää rakastettavia juttuja: