TOP 5 Parhaat joogamatot 2024

Joogamatto on varmasti tärkein väline joogaajalle ja moni miettiikin, mikä olisi paras joogamatto juuri itselle. Tiukassa tilanteessa harjoitus onnistuu jopa lattialla, mutta hyvä joogamatto helpottaa harjoitusta tukemalla vartaloa pidoissa, välttämällä esimerkiksi hiestä johtuvaa liukkautta ja pehmentää painetta esimerkiksi polvien alla.

Nainen lapsen lepo jooga-asennossa pinkillä joogamatolla

Joogaharrastuksessa pääsee helposti alkuun lähes millä tahansa joogamatolla, mutta harrastuksen edetessä on luonnollista alkaa kaipaamaan laadukasta mattoa, joka tukee harjoitusta. Hyvä joogamatto helpottaa joogin työtä pysymällä paikoillaan, ilman liukumista. Siinä on hyvä kitka ihoa vasten, jotta esimerkiksi kämmenet eivät luista matolla, vaan ne pysyvät paikallaan. Hyvä joogamatto ei haurastu hikitipoista tai käytöstä, saatika murene perinteisten jumppamattojen tavalla. Kun vaihdat maton ensimmäistä kertaa halvasta jumppamatosta laadukkaaseen joogamattoon, huomaat eron varmasti. 

Tässä artikkelissa esittelemme viisi vuoden parasta joogamattoa hieman erilaisille joogeille ja erilaisille tarpeille.

TOP 5 parhaat joogamatot

Tämä on paras joogamatto lähes kaikille! Jos haluat todella hyvän joogamaton, valitse Mandukan PROlite. Tämä joogamatto sopii niin aloittelijalle, kuin vaativammallekin harrastajalle ja mikä parasta, se vain paranee käytössä! Mandukan matot ovat suosittuja, sillä ne todella toimivat – valmistaja lupaa matoille elinikäisen takuun. Tämän maton ostaja ei todellakaan joudu pettymään! Matto täyttää kaikki kriteerit: siinä on hyvä pito, se on ympäristöystävällinen ja se kestää todella pitkään.

Manduka PROlite joogamatto on 4,77 mm paksu, joka riittää useimmalle. Mandukalta löytyy myös paksumpi, 6 mm paksu versio*, joka sopii esimerkiksi polvivaivoista kärsiville tai muusta syystä enemmän pehmeyttä kaipaavalle. Tavallinen PROlite painaa 1,8 kiloa ja se on 180 cm pitkä ja 61 cm leveä, kun taas paksumpi versio on 180 cm pitkä, 66 cm leveä ja painaa 3,4 kiloa.

Tässä joogamatossa on kunnolla lattiaan tarttuva pohja, joka ei varmasti liiku mihinkään. Pohja muistuttaa hieman imukuppia. Päältä PROlite on pitävä – siinä kulkee pieniä uria, jotka lisäävät pitoa, joka paranee joka käytöllä. Pinta on tiivis, jotta matto ei kerää hien ja ihon mukana tulevia bakteereita, eli matto ei ala haista käytössä ja se on helppo puhdistaa tunnin jälkeen. Ja hyviä uutisia lateksiallergisille: Manduka PROlite on täysin lateksiton!

Paksuus on PROlitessä juuri sopiva – matto pehmentää kivasti polvien alla ja joustaa kämmenten alla, mutta on kuitenkin jämäkkä ja tukeva.

Mandukan joogamatot valmistetaan Saksassa myrkyttömästi OEKO-TEX sertifioitusta PVCstä ja niillä on OEKO-TEX® Non-Toxic Manufacturing-sertifikaatti. Valmistuksessa pidetään tarkasti huolta ympäristöystävällisyydestä ja otetaan huomioon zero waste-filosofia.

Paljon reissaavalle: Liforme Travel Yoga Mat 2mm

Lifeforme ekologinen kevyt joogamatto

Liforme Travel joogamatto* on 2 mm paksuinen joogamatto, joka on ehdottomasti paras joogamatto reissaajalle. Pieneen tilaan sujahtava matto on kevyt (paino 1,6 kg) ja siinä on erinomainen pito. Liformen Travel joogamatto on valmistettu luonnonkumin ja ekologisen polyuretaanin sekoituksesta. Liformen joogamatto on 180 cm pitkä ja 66 cm leveä, eli kepeydestään ja ohuudestaan huolimatta se on täysin normaalin joogamaton kokoinen.Liformen matot ovat huippulaadukkaita.

Laadun huomaa maton pidossa ja AlignForMe-kartasta: matto on selkeästi suunniteltu joogilta joogille.

Keveytensä ansiosta Liformen Travel joogamatto on erinomainen joogastudiolla joogavaalle. Se on kevyempi, kuin tavalliset matot – voit siis helposti levittää Travel maton joogasalin lainamattojen päälle, jotta saat nauttia tutusta pidosta ja hygieenisestä matosta myös kodin ulkopuolella!

Uniikkina ominaisuutena Liformen matossa on asanoita eli jooga-asentoja helpottava AlignForMe-kartta. Maton keskellä kulkee suora viiva, jonka avulla voit asettaa esimerkiksi soturi-asennoissa jalat oikeaan asentoon. Maton päädyissä on molemmille jaloille omat kohtansa alaspäin katsovaa koiraa varten. Tämä ominaisuus löytyy kaikista Liformen matoista ja se tekee niistä erinomaisen valinnan aloittelijalle!

Joogamatto saa olla myös kaunis! Tämä ihana Yoga Design Labin joogamatto* on valmistettu ympäristöystävällisesti luonnonkumista ja luonnonkorkista. Maton pohja on pitävää kumia, joka ei liiku lattialla. Pinta on korkkia, joka tuntuu iholla lämpimältä ja pehmeältä ja jossa on hyvä pito. Korkki on joogamaton materiaalina hyvä, sillä se muuttuu pitävämmäksi hikoilun myötä ja on samalla antibakteerinen, eli matto ei ala haista kovassakaan käytössä.

Yoga Design Labin Bohotyylinen joogamatto on niin kaunis, että sitä voi pitää huoletta auki vaikka jatkuvasti – kannattaa kuitenkin muistaa, että maton päällä ei tulisi kävellä kengät jalassa. Matto on 5.5 mm paksu ja sen pituus on 178 cm ja leveys 61 cm. Matto painaa 3 kg, eli se ei ole ideaali kannettava matkamatto, mutta maton mukana tuleva kantolenkki helpottaa kantamista.

Kauniin ulkonäkönsä lisäksi korkkinen joogamatto on erinomainen valinta, jos kaipaat erityistä iskunvaimennusta esimerkiksi hypyissä. Kiitos joustavuutensa, korkki pehmentää laskua ja tekee voi tehdä liikkeistä hieman hellävaraisempia.

Maton kuviointina on upea mandala, joka on maalattu valkoisella vesipohjaisella ja myrkyttömällä maalilla.

Tämä matto puhdistetaan pelkällä vedellä kostutetulla liinalla, ilman puhdistusaineita!

Jos tavallisten joogamattojen pituus tuntuu käyvän liian lyhyeksi, ei hätää. Mandukan huikeasta PRO-matosta löytyy myös pitkälle paras joogamatto, joka on yli 2 metriä pitkä.*

Tämä joogamatto on 6 mm paksu, eli se on hyvin tukeva. Maton pohja on erittäin pitävä, joten matto pysyy lattialla juuri siinä, mihin se on laitettu ilman liukumista. Manduka PRO on joogaopettajien parissa erittäin suosittu joogamatto, sillä se on uskomattoman kestävä – yksi matto kestää luultavasti ainakin yhden ihmisen elinajan, eli matosta tulee uskollinen kumppani vuosiksi eteenpäin. Paksuutensa ansiosta matto pehmentää iskuja hyvin. Se on myös erittäin pitävä ja pito paranee käytön myötä – jos ensimmäisellä kerralla maton pinta tuntuu käsien alla liukkaalta, kannattaa matolle tehdä suolakäsittely. Kuluessaan maton pinta muuttuu pitävämmäksi ilman epämiellyttävää tarraavuutta. Maton pinta on tiivis ja se hylkii hikeä, likaa ja bakteereita ja tämän ansiosta matto pysyy paremmin hajuttomana.

Matto on huikeat 215 cm pitkä, eli se on yli 30 senttiä tavallisia joogamattoja pidempi. Maton leveys on tavanomainen 66 cm. Maton materiaali on Oeko-tex sertifioitu PVC ja matto on täysin lateksiton eli se sopii lateksiallergiselle.

Mandukan matot ovat myös ympäristöystävällisiä. Ne valmistetaan käyttämällä zero waste-menetelmiä, jotta jätettä ei syntyisi ja valmistusprosessi on viilattu mahdollisimman päästöttömäksi.

Lopuksi

Joogamatto on joogaajan tärkein työkalu ja siihen kannattaa satsata. Kun ostat laadukkaan maton, varmistat, että se on valmistettu eettisesti ja ekologisesti ja saat itsellesi toimivan välineet vuosiksi eteenpäin. Muista pitää huolta joogamatostasi puhdistamalla se treenin jälkeen kostealla liinalla ja säilyttämällä sitä siistissä paikassa.

Löydät kaikki artikkelit joogavälineistä omasta kategoriastaan.

Joogamatto.com –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

Lisää rakastettavia juttuja: